Stranačke aktivnosti     | 04.03.2020. 16:54 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Svim medijima

Mektić: Dodik je izdejstvovao samo promjenu naziva dokumenta kojim je aktivirao MAP

„Stenogram sa sastanka Predsjedništva BiH sa ambasadorima Kvinte je dokaz da je Dodik u odnosu na prvobitni ANP uspio samo da izdejstvuje prmjenu imena, pa više nije ANP već Plan reformi“ – istakao je danas Dragan Mektić, poslanik SDS u Predstavičkom domu Parlamenta BiH.

„Priča oko ANP-a i Milorada Dodika je u potpunosti raskrinkana. Dodik je htio da obmane, prevari i slaže javnost ali u tome nije uspio i sada je to jasno. Čim je NATO prihvatio taj dokument kao adekvatan govori da se radi o dokument kojim se aktivira MAP. Iz sadržaja dokumenta se vidi da se radi o aktivaciji MAP-a“ – kazao je Mektić.

Mektić kaže da se Dodik upetljao u svoje laži i sad se trudi da proizvodi druge teme kako bi skrenuo priču sa svoje izdaje po pitanju ANP-a.

„Iz stenograma sa sastanka članova Predsjedništva BiH sa ambasadorima Kvinte vidi se da je Dodiku stalo samo do jednog, da se dokument ne zove ANP već Plan reformi. NJegov jedini uslov sa tog sastanka bila je promjena naziva a po pitanju stavova on je potpuno odustao od Rezolucije Narodne skupštine RS i stava da ćemo po pitanju vojnih integracija pratiti Srbiju“ – zaključio je Mektić.

Sektor za politiku i medije

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

SDS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'