Ekonomija     | 05.03.2020. 12:39 |

Ekonomski forum u Sarajevu okupio vlast, poslovnu i ekonomsku zajednicu (VIDEO)

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. marta (FENA) - Ekonomski forum Bosne i Hercegovine 2020. počeo je danas u Sarajevu, a okupio je brojne predstavnike vlasti, poslovne i ekonomske zajednice.

Predstavlja eminentni ekonomski skup, kako ga je opisao federalni premijer Fadil Novalić koji je jedan od panelista, navodeći da analizira događaje iz prethodnog perioda na naučno-praktičnom nivou te otvara pitanja kuda i kako dalje.

- Pet država učestvuje u njegovom radu. Dobro je da ekonomija pokušava ostati u središtu stvarnosti u BiH iako ima jaku konkurenciju u političkim negativnim događajima - rekao je Novalić. 

Dodao je da je u proteklom petogodišnjem periodu ekonomska situacija u BiH poboljšana, za razliku od političke.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija izrazio je nadu da će na ovom forumu biti usvojeni zaključci koji će pomoći donosiocima ključnih političkih odluka da budu uspješnije, kako bi privredni rast bio veći nego što je sada.

Dekanesa Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, koji je organizator događaja, Jasmina Selimović je kazala da organizatori četvrti put okupljaju vodeće ekonomske stručnjake.

- Cilj nam je iznalaženje konkretnih prijedloga i rješenja za BiH, za poboljšanje njene pozicije u regionu, ali i nešto što će naši građani osjetiti kao boljitak - istakla je Selimović.

Program foruma je koncipiran u formi dva panela - ciljevi održivog razvoja te značaj digitalnog razvoja u kontekstu zemalja zapadnog Balkana. Tokom dana govorit će brojni panelisti.

Pogledajte http://fena.ba/video/4095

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1917tX0xRRQrpuJ673IdfgfO7zocemPUA?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Ekonomski forum - Rizici povezani sa klimatskim promjenama sve relevantniji za banke

Erdogan: Ekonomski odnosi su važan vezivni faktor BiH i Turske

Putin u Sankt Peterburgu: Pravila novog svjetskog poretka će postaviti jake, suverene države

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!