Svijet     | 05.03.2020. 13:21 |

Erdogan na sastanku s Putinom: Odluke koje donesemo će rasteretiti region

FENA Internet

MOSKVA, 5. marta (FENA) - Predsjednici Turske i Rusije Recep Tayyip Erdogan i Vladimir Putin sastali su se danas u Moskvi, a glavna tema sastanka je situacija u Siriji s akcentom na dešavanja u deeskalacijskoj zoni Idlib.

Putin je u Kremlju primio Erdogana koji se na početku sastanka zahvalio zvaničnoj Moskvi na organiziranju izuzetno važnog susreta,  javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan je kazao da je sastanak prvobitno planiran da bude održan u Turskoj, ali da je organiziran u Moskvi zbog aktuelnih priprema za reformu ruskog ustava.

On je kazao da je razgovor o dešavanjima u Idlibu izuzetno važan, jer su oči cijelog svijeta uprte u probleme u toj regiji.

"Odluke koje ćemo donijeti i koraci koje ćemo danas ovdje napraviti će rasteretiti i regiju i zemlju", kazao je Erdogan.

Ističući kako su tursko-ruski odnosi na najvišem nivou, posebno u oblasti vojne industrije i trgovine, Erdogan je kazao da dvije strane rade na dodatnom unapređenju tih odnosa.

"Naravno da nam je cilj da održimo i unaprijedimo te odnose, Uvjeren sam da ćemo to i uspjeti", kazao je Erdogan u dijelu sastanka s Putinom koji je bio otvoren i za predstavnike medija.

Sastanak je nastavljen iza zatvorenih vrata.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Putin: Rusija neće napasti NATO, ali će F-16 biti oboreni u Ukrajini

Davankova podržali Rusi u Crnoj Gori i Srbiji, Putin uvjerljiv u BiH i Sjevernoj Makedoniji

Prijatelji i saveznici čestitali Putinu, zapadni lideri kažu da su izbori bili nelegalni

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana