Bosna i Hercegovina     | 05.03.2020. 14:21 |

Hujdur: Bešlićeva ponuda neprihvatljiva; aktivisti ne odustaju od blokade Uborka

FENA Mladenka Krilic

MOSTAR, 5. ožujka (FENA) - Predsjednik Građanske inicijative "Jer nas se tiče" Omer Hujdur kazao je kako je za njega neprihvatljiv sporazum koji im je u četvrtak ponudio mostarski gradonačelnik, a koji se tiče rješavanja problema odlagališta komunalnog otpada na Uborku.

- Sporazum koji je predložio gradonačelnik ne dotiče se nijednog problema na koje godinama ukazujemo. To uređenje deponije i osuvremenjivanje starog odlagališta što se spominje u ponuđenom sporazumu, ne dolazi u obzir. Deponija radi već šezdeset godina i napravljeno je toliko zagađenje da te sitne promjene mještanima okolnih naselja ništa ne znače - izjavio je za Fenu Hujdur, dodavši kako građani neće odustati od blokade odlagališta.

Po njegovim riječima, predstavnici Grada Mostara slična obećanja davali su i prije osam mjeseci, a da u međuvremenu ništa od toga nije realizirano.

Na današnjem sastanku predstavnika Grada Mostara i Građanske inicijative "Jer nas se tiče" gradonačelnik Bešlić ponudio je sporazum kojim se, među ostalim, predviđa deblokada Uborka, uključivanje viših razina vlasti u rješavanju problema rada regionalnog odlagališta te osiguravanje neophodnih sredstva za kvalitetniji rad i poboljšanje načina upravljanja postojećim odlagalištem.

S druge strane, predstavnici Inicijative traže jasne rokove, odnosno da se u roku od tri do četiri mjeseca odredi nova lokacija za odlagalište, a da se u roku od 12 do 18 mjeseci potpuno prekine odlaganje otpada na lokalitetu Uborak.

Podsjećamo, zbog blokade odlagališta komunalnog otpada na Uborku smeće s mostarskih ulica ne odvozi se od 22. veljače.

Mještani i aktivisti već godinama traže sanaciju i zatvaranje deponija na Uborku. Oni tvrde kako je kapacitet odlagališta davno premašen, traže njegovu sanaciju i pronalazak nove lokacije za odlagalište.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!