Bosna i Hercegovina     | 05.03.2020. 16:30 |

Preporuke za postupanje u slučaju pojave simptoma respiratoratornih infekcija

FENA Saopćenje

TUZLA, 5. marta (FENA) - Krizni štab Grada Tuzle izdao je preporuke u skladu sa Naredbom Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, a u cilju praćenja situacije i poduzimanja mjera radi sprječavanja i ranog otkrivanja eventualnog slučaja bolesti izazvane koronavirusom (COVID 19). 

U vezi s tim, preporučuje se svim osnovnim i srednjim školama na području Tuzle da u cilju sigurnosti učenika i nastavnika otkažu planirane ekskurzije i organizirana školska putovanja van Bosne i Hercegovine.

Imajući u vidu činjenicu da je trenutno sezona gripe, preporučuje se svim učenicima i uposlenicima u školama da ne dolaze u školu ukoliko imaju simptome respiratornih bolesti.

Istovremeno, preporučuje se zaposlenicima javnih i privatnih predškolskih ustanova (vrtića) da ne dolaze na posao, ukoliko imaju simptome respiratornih bolesti.

Također, se preporučuje roditeljima čija djeca borave u vrtićima da ne dovode djecu u vrtić, ukoliko djeca imaju simptome respiratornih bolesti, saopćeno je iz Kriznog štaba Grada Tuzle.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Čelnici EU saslušavaju preporuke o unaprijeđenju konkurentnosti bloka

Otvoren kružni tok 'Crveni 7' u Tuzli

Habota: Evropska komisija poslala ključne poruke građanima i bh. vlastima

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'