Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 05.03.2020. 19:59 |

Koç: Potrebno da mehanizmi donošenja odluka institucija BiH budu aktivni

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. marta (FENA) - Kao što je već ranije izjavljeno, u kontaktima je sa naše strane dato do znanja da je za nastavak započetih projekata potrebno da mehanizmi donošenja odluka institucija Bosne i Hercegovine budu aktivni. Naš stav po ovom pitanju je na jasan način prenesen, saopćio je ambasador Republike Turske u Bosni i Hercegovini Haldun Koç.

Kako navodi, što se tiče migranata, u kontaktima je također naglašeno da se nastavljaju razgovori sa EU i svim drugim zainteresovanim stranama, da se ovdje radi o jednom globalnom problemu te da je potrebno da se zauzme jedan zajednički stav po ovom pitanju.

Reakcija ambasadora Koça uslijedila je nakon što je u saopćenju iz Predsjedništva Bosne i Hercegovine, a nakon današnjeg sastanka turskog ambasadora i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, navedeno da je Dodik "zahvalio Republici Turskoj i njenom predsjedniku Reçepu Tayyipu Erdoğanu za odlučnost da budu nastavljene aktivnosti BiH i Turske na započetim projektima koji ne treba da budu dovedeni u pitanje zbog novonastale situacije u BiH".

Kada je u pitanju migrantska kriza, u istom saopćenju iz Predsjedništva BiH je navedeno da je "turski ambasador informirao Dodika o problemima u vezi s migrantima, 'naglašavajući da je taj problem velikim dijelom izazvan licemjernom i dvoličnom politikom Evropske unije'.

- Turska nema strpljenja za dvoličnost EU - istaknuo je ambasador Koç, saopćeno je ranije danas iz Predsjedništva BiH. 

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Turska - Nakon nesreće spašeno 98 osoba zarobljenih u kabinama žičare u Antaliji

Turska ograničava izvoz određenih proizvoda u Izrael zbog napada na Gazu

Turska uvodi ograničenja na izvoz u Izrael

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana