Sport     | 06.03.2020. 09:23 |

Općina Centar Sarajevo - Besplatna škola atletike počinje 16. marta

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. marta (FENA) - Jedan od prioriteta Općine Centar Sarajevo je ulaganje u sport. Mnogobrojni realizirani projekti pokazali su da središnja sarajevska općina želi pomoći razvoj sporta i sportista, ne samo u Centru već i u cijeloj Bosni i Hercegovini. 

U ovoj godini Općina Centar, u saradnji sa JU „Centar za sport i rekreaciju“ čiji je osnivač, započinje s realizacijom besplatne škole atletike za učenike osnovnih škola s područja te općine. 

Naime, atletika uz gimnastiku i plivanje predstavlja bazičnu sportsku aktivnost, a s tim projektom se nastoji popularizirati atletika među osnovcima s područja te lokalne zajednice.

Planirano je da realizacija projekta počne u ponedjeljak, 16. marta. Projektom će biti obuhvaćena djeca od prvog do devetog razreda osnovnih škola. Prema predviđenom programu i dinamici rada frekvencija vježbanja će biti četiri puta sedmično po 60 minuta na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović Hase“ i to ponedjeljkom i četvrtkom u prijepodnevnim i poslijepodnevnim satima (9 i 15.30 sati).

Cilj škole atletike jeste da omogući obuku za oko 50 mališana iz osnovnih škola, te da se među osnovcima populariziraju atletske dicipline a naročito trčanje i skokovi u dalj. Djeca će kroz period od osam mjeseci usvojiti osnovne elemente atletike, ali i poboljšati bazičnu motoričku strukturu pokreta kao osnovu za nadogradnju elementarnih struktura kretanja što će im omogućiti postizanje boljih rezultata u sportu.

Trenažni proces će voditi bh. olimpijac Islam Đugum sa svojim timom, a kontakt telefon za dodatne informacije je  061/389-791, saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Veći dio Sarajeva danas bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Sutra veliki dio grada bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Šetnja sarajevskih učenika povodom Međunarodnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije