Bosna i Hercegovina     | 06.03.2020. 10:23 |

U Brodu uhićeno pet graničnih policajaca zbog korupcije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. ožujka (FENA) - Policijski službenici Centralnog istražnog ureda (CIU) Granične policije (GP) BiH, provodeći aktivnosti na sprječavanju, otkrivanju i dokazivanju nezakonitih, koruptivnih radnji, u petak su uhitili pet službenika Postrojbe granične policije (PGP) Brod.

Policijski službenici CIU-a provodili su aktivnosti na Međunarodnom graničnom prijelazu (MGP) Brod zajedno s policijskim službenicima JPK TU Istok, pod nadzorom Tužiteljstva BiH, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo "primanje dara i drugih oblika koristi", priopćeno je iz Granične policije BiH.

U akciju je uhićeno pet policijskih službenika iz PGP-a Brod, a osim pretresa osumnjičenih policajaca, pretresaju se i službene prostorije na MGP Brod koje su koristili osumnjičeni policijski službenici.

Navodi se kako je u tijeku pretresa pronađena određena količina novca za koji postoji osnova sumnje da potječe iz izvršenja kaznenog djela.

"Navedene aktivnosti predstavljaju jasno opredjeljenje Granične policije BiH, na čelu s njenim rukovodstvom, da se suprotstavi svim oblicima koruptivnih ponašanja policijskih službenika GPBiH, stoga pozivamo i ohrabrujemo sve građane i putnike da prijave svaki oblik koruptivnog ponašanja koje uoče ili o tome imaju korisna saznanja", kazao je ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić, stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Potonuo brod kod Trogira, putnici bez ozljeda

Njemačka vojna fregata spriječila napad na teretni brod u Crvenom moru

Ukrajina odobrila imenovanje novog čelnika abtikorupcijske agencije

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana