Regija     | 07.03.2020. 14:12 |

Slovenija: Šarec kritizirao liječnika pozitivnog na koronavirus

FENA Agencije

LJUBLJANA, 7. ožujka (FENA) - Slovenski premijer u odlasku Marjan Šarec kritizirao je u subotu liječnika koji se nakon povratka sa skijanja u Italiji odmah vratio na posao, a za kojega je sinoć potvrđeno da je pozitivan na koronavirus, te tako ugrozio zdravlje drugih.

Odlazeći premijer je na Twitteru napisao da je takav postupak liječnika iz doma zdravlja u Metlici bio "pogrešan i neodgovoran", da nije primijenio naputke koje je u slučaju sumnje na koronavirus propisalo ministarstvo zdravstva jer je tri dana bio u kontaktu sa suradnicima u ambulanti i pacijentima, ali i štićenicima doma za starije osobe u Metliki, za koje je također kao liječnik zadužen.

Iz spomenutog je doma objavljeno da se sada u skladu s preporukama nadležnih provode preventivne mjere, pa se štićenici doma zadržavaju u svojim sobama, boravak u sobama za društvene aktivnosti trenutačno je zabranjen, a sobe se prozračuju.

Osim toga, zaposlenici doma moraju prilikom rada obvezno nositi zaštitne maske, te dezinficirati prostore.
Kako prenose slovenski mediji, u domu za starije u Metlici živi 112 osoba, a u odjelu za dementne osobe još njih 60.

Spomenuti liječnik osmi je slučaj zaraze koronavirusom u Sloveniji. To je potvrđeno je kasno sinoć testiranjem, nakon čega je smješten u izolaciju, najprije u bolnicu u Novom Mestu, gdje se danas provode testiranja na koronavirus onih osoba koje su s njim bile u bliskom doticaju zadnjih dana, javlja Hina.

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Fajon u ponedjeljak u Sarajevu, najavljeni razgovori s Konakovićem

Slovenija: Fajon pozdravila preporuku EK za otvaranje pristupnih pregovora s BiH

Slovenske kompanije među najznačajnijim investitorima u BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo