Bosna i Hercegovina     | 08.03.2020. 13:27 |

Bošnjački pokret donio odluku da učestvuje na predstojećim Lokalnim izborima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. marta (FENA) - Bošnjački pokret je donio odluku da kao politička organizacija učestvuje na predstojećim Lokalnim izborima i intenzivira aktivnosti na jačanju političke pozicije Bošnjaka i obezbjeđivanju pune ravnopravnosti s drugim narodima u BiH i regionu.

Uz zaključak o sudjelovanju na izborima, Glavno vijeće Bošnjačkog pokreta  je na sjednici održanoj u subotu razmatrajući aktuelnu političku situaciju u BiH donijelo nekoliko zaključaka.

Bošnjački pokret poziva sve građane BiH a posebno Bošnjake na puni politički angažman u odbrani naše države i našeg naroda i uključenju BiH u NATO i EU. Posebno je važna borba protiv korupcije koja dominira u svim segmentima društva narušavajući jednakost građana pred zakonom kao osnovni postulat demokratije. Ovo je glavni uzrok masovnog odlaska građana iz BiH, navodi se u zaključku Bošnjačkog pokreta.

Bošnjački pokret će bazirati na historijskoj tradiciji tri najveća pokreta Bošnjaka u proteklih 200 godina koja su predvodili Husein kapetan Gradaščević, Mehmed Spaho i Alija Izetbegović. Strateške odrednice političkog programa Bošnjačkog pokreta predstavlja prijedlog nove bošnjačke politike koje su definisali svojim autorskim tekstom akademik Muhamed Filipović sa grupom akademika i intelektualaca, kaže  u saopćenju predsjednik Bošnjačkog pokreta Sejfudin Tokić.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

U nedjelju lokalni izbori u Turskoj, AKP želi vratiti Istanbul i Ankaru

Istanbul glavno 'bojno polje' na predstojećim lokalnim izborima u Turskoj

CIK BiH - Počela višednevna obavezna edukacija kontrolora izbornih rezultata

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo