Bosna i Hercegovina     | 10.03.2020. 11:19 |

Opština Srebrenica sutra obilježava Dan opštine

FENA Kadira Šakić

SREBRENICA, 10. marta (FENA) - Dan opštine Srebrenica, 11. mart, obilježavao se i prije posljednjeg rata kao datum konačnog oslobođenja Srebrenice od fašizma u Drugom svjetskom ratu.

Proteklih nekoliko godina obilježavali su se različiti datumi da bi se 2014. godine odlukom Opštinske skupštine ponovo uspostavio 11. mart kao Dan opštine Srebrenica.

Tradicionalno se na taj dan na svečanoj sjednici Skupštine dodjeljuju priznanja zaslužnim kolektivima i pojedincima za doprinos razvoju Opštine Srebrenica u protekloj godini.

Tako će sutra na svečanoj sjednici SO Srebrenica biti dodjeljena najviša priznanja te općine. Plaketa sa zlatnim grbom Opštine dodijeljena je Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, a Plaketa sa srebrenim grbom dodjeljuje se Vladi Kantona Sarajevo.

Također, Plaketa sa bronzanim grbom Opštine Srebrenica bit će uručena timu hemijske sekcije SŠC Srebrenica "Parfemdžije".

Za humani postupak i hrabrost plaketa Opštine Srebrenica će biti uručena Mirnesu Hasanoviću i Mladenu Lazareviću. Najbolji sportista opštine Srebrenica u 2019. godini je Aldin Husjenović.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Ademović prisustvovao u Srebrenici obilježavanju 1. marta Dana nezavisnosti BiH

U Srebrenici obilježen Dan nezavisnosti BiH - Ovaj grad je tačka koja nas spaja

Bošnjaci MZ Osatica: Zaustavite mrziteljski odnos sveštenika Luke Babića

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo