Bosna i Hercegovina     | 10.03.2020. 13:59 |

Ministar Košarac i načelnik Grujičić o razvojnim projektima u Srebrenici

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. marta (FENA) - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac primio je danas u Sarajevu delegaciju Općine Srebrenica na čelu s načelnikom Mladenom Grujičićem. 

Na sastanku je razgovarano o aktuelnim pitanjima i razvoju Srebrenice. Konstatirano je da Vijeće ministara BiH do danas općini Srebrenica nije uplatio ukupna sredstva, koja je odobrio na Investiciono-razvojnoj konferenciji 2015. godine. Riječ je o dva miliona konvertibilnih maraka, od kojih je do sada uplaćeno 500.000 konvertibilnih maraka. 

Ministar Košarac izrazio je punu podršku nastojanju načelnika Grujičića da navedena sredstva budu uplaćena. Istaknuto je da bi novac bio utrošen u skladu s operativnim planom Skupštine općine Srebrenica. 

Ministar Košarac i načelnik Grujičić razmijenili su mišljenje o privrednim kapacitetima Srebrenice, te razgovarali o mogućnosti plasmana proizvoda lokalnih privrednih subjekata na nova tržišta. 

Na sastanku je bilo riječi i o zaštiti životne sredine. Budući da se Nacionalni park Drina nalazi u blizini Srebrenice, fokus je stavljen na mogućnost realizacije ekoloških projekata i povezivanja sa zainteresiranim međunarodnim organizacijama i institucijama, saopćeno je iz Ministarstva spoljene trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Više od 1,7 miliona KM za rekonstrukciju, investiciono održavanje i opremanje škola u KS

DEI - Prezentiranje projekata prvog poziva Interreg programa za dunavsku regiju 2021-2027.

Jačanje kapaciteta za djelatnike škola i predškolskih ustanova za pisanje i provedbu projekata u ŽZH

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta