Politika

Ambasadorica Kraljevine Švedske Johanna Stromquist u posjeti općini Srebrenica

Tekst: Kadira Šakić, Foto FENA/Kadira Omerovic

SREBRENICA, 10. marta (FENA) - Općinu Srebrenicu danas je posjetila ambasadorica Kraljevine Švedske u BiH Johanna Stromquist koja se sastala sa zamjenikom načelnika Općine Srebrenica Hamdijom Fejzićem, predsjednikom Skupštine Nedibom Smajićem te potpredsjednikom Dragićem Glišićem.

Ambasadorica Stromquist nije davala izjave za medije, ali potpredsjednik Skupštine općine Srebrenica Dragić Glišić kazao je da su na sastanku razgovarali o prijedlozima i projektima koji će eventualno biti realizirani u saradnji sa Švedskom ambasadom.

- Bilo je riječi o ekološkim projektima, kao i projektima prekogranične saradnje vezano za dva nacionalna parka „Drina i Tara“. Bilo je razgovora o adaptaciji stanova za mlade bračne parove na području Skelana. Razgovarano je i o eventualnoj studijskoj posjeti Švedskoj kao i o obilježavanju 25. godišnjice komemoracije u Potočarima zašto je tražena je finansijska podrška bošnjačkih predstavnika - kazao je Glišić.

Predsjednik Skupštine općine Srebrenica Nedib Smajić rekao je da je ambasadorica Švedske Johanna Stromquiat upoznata o svim aktivnostima rada Općine tokom 2019. godine.

- Razgovarali smo o obilježavanju 25. godišnjice genocida i iznijeli smo neke prijedloge kada je u pitanju pomoć Srebrenici. Nadamo se obastranoj saradnji s ambasadoricom Švedske - istakao je Smajić.

Sadržaj dostupan isključivo pretplatnicima FENA servisa. Za više informacija o načinu i uslovima korištenja servisa kontaktirajte marketing@fena.gov.ba.