Sport     | 11.03.2020. 20:50 |

UO RSBiH donio Odluku o mjerama zaštite na sportskim manifestacijama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. marta (FENA) - Upravni odbor Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine (UO RSBiH) donio je Odluku o mjerama zaštite na sportskim manifestacijama, a povodom aktuelne epidemiološke situacije u BiH.

U skladu s tom odlukom, a radi zaštite i prevencije širenja koronavirusa sve rukometne utakmice na teritoriji BiH narednih 21 dan igrat će se bez prisustva gledalaca. 

Istovremeno, uvedena je zabrana igranja i treniranja za svu djecu do 15 godina starosti. 

Utvrđena je i privremena izmjena Kalendara takmičenja, pomjeranje kola utakmica sa srijede na subotu, iz razloga manje izloženosti igrača i njihove zaštite. 

Spomenutom odlukom je aktivirana Komisija za medicinsku zaštitu, uz angažman člana Upravnog odbora dr. Aleksandra Miljuša sa zadatkom praćenja zdravstvene situacije u BiH i okruženju, uz obavezno informisanje Upravnog odbora RSBiH sa prijedlozima eventualne potrebe za uvođenjem novih mjera.

Naloženo je i praćenje situacije u koordinaciji sa EHF-om i IHF-om, te analiza predviđenih  aktivnosti svih reprezentativnih selekcija 'u pogonu', kao i usaglašavanje eventualnih odluka s predstavnicima Medicinske komisije Rukometnog saveza BiH, saopćeno je iz ovog saveza.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Rukomet - Na redovnoj Skupštini RSBiH imenovan novi Nadzorni odbor, sjedište saveza u Vogošći

Dr. Prtljagović: Raste broj zaraženih koronavirusom, situacija zasad stabilna

Crikvenica: U Thalassotherapiu se vraćaju zaštitne maske

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'