Bosna i Hercegovina     | 12.03.2020. 13:34 |

Ostale odluke i zaključci Vlade Federacije BiH

FENA Saopćenje

MOSTAR, 12. ožujka (FENA) - Federalna vlada na sjednici u četvrtak u Mostaru dala je suglasnost za korištenje zemljišne čestice označene kao javno dobro za potrebe izgradnje autoceste na trasi Koridora Vc, dionica Tarčin - Konjic, poddionica Tarčin - Ivan.

 Usvojena su i izvješća o ostvarenju Programa rada i Finacijskog plana Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH, kao i izvješća o radu Upravnog odbora ovog fonda za 2019. godinu, zatim o provođenju projekta po Programu javnih investicija u Sektoru energije zaključno s 31.12.2019, o radu Financijsko-informatičke agencije, te izvješće o radu Upravnog odbora Projekta "Energetska efikasnost u Bosni i Hercegovini" za Federaciju BiH za 2019. godinu.

 Federalna vlada je prihvatila i završno izvješće o provođenju i završetku Projekta "Smanjenje faktora rizika za zdravlje stanovništva u BiH" (RHRF), čije su projektne aktivnosti okončane 30. lipnja 2019. godine, priopćio je Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.

 Na sjednici je dana suglasnost Općini Hadžići da nekretnine u bivšoj kasarni "Žunovnica" Hadžićima može ustupiti trećim osobama na korištenje, bez naknade.

 Vlada FBiH je donijela odluke o davanju na privremeno korištenje, bez naknade, poslovnog prostora u Sarajevu UB "Bosnae - Zelene beretke" Općine Stari Grad, na razdoblje od pet godina, kao i dijela bivše vojne lokacije Gorica u Mostaru Udruženju građana ratnih vojnih invalida gradskog područja Mostar Jugoistok, na deset godina.

 Prihvaćeno je i izvješće o radu Financijsko-informatičke agencije za 2019. godinu.

 Usvojena je informacija o realizaciji Odluke o odobravanju sredstava iz Proračuna FBiH za za sufinanciranje projekta "Vodosnabdijevanje i odvođenje otpadnih voda u FBiH" - WATSAN FBiH za 2017. godinu.

 Danas je prihvaćeno izvješće o prošlogodišnjem radu Nadzornog odbora JP Međunarodni aerodrom Sarajevo d.o.o. Sarajevo, navodi se u priopćenju.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Vijeće ministara BiH usvojilo Strateški plan ruralnog razvoja BiH do 2027. godine

Sutra u Mostaru sjednica Vlade FBiH

VMBiH donijelo Odluku o preraspodjeli 260.000 KM u proračun Fonda za povratak BiH

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom