Stranačke aktivnosti     | 12.03.2020. 13:31 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Sarajevo izmijenjena je poslovnička procedura kojom se regulira smjena gradonačelnika. Nihad Uk, vijećnik Naše stranke u Gradskom vijeću, kaže da je povod izmjene Poslovnika snimak iz afere „Asim“ u kojem su izrečeni navodi koji dovode u pitanje regularnost izbora Skake za gradonačelnika:

„Žalosno je da nismo hitno raspravljali o snimku na kojem se diskreditira Skakin izbor za gradonačelnika, da sačuvamo ugled Grada. Umjesto toga imali smo hitnu sjednicu za izmjenu Poslovnika Gradskog vijeća kojom se štiti kompromitovani gradonačelnik.  Hitnošću ovog postupka prekršen je i Poslovnik. Hitnim postupkom uređuju se odnosi i pitanja za čije uređivanje postoji neodložna potreba i ako bi donošenje akta u redovnom postupku moglo da izazove štetne posljedice za društvene interese. Da je u pitanju smjena gradonačelnika, hitnost sjednice bila bi opravdana, ovako je zloupotrebljena.

Šlag na tortu je i nova hitna poslovnička odredba prema kojoj se procedura utvrđivanja povjerenja gradonačelniku može pokrenuti tek po isteku od šest mjeseci od prethodne inicijative. Skaka se tom izmjenom osigurao do kraja mandata.“

Napominjemo da je Klub vijećnika Naše stranke u proceduru Etičkoj komisiji Gradskog vijeća uputio prijavu protiv gradonačelnika Skake.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ODJEL ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

+387 33 408 884

https://www.facebook.com/nasastranka.ba/

www.nasastranka.ba

 

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo