Bosna i Hercegovina     | 12.03.2020. 13:41 |

Privremeno zatvoreni određeni granični prijelazi između BiH i Srbije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. marta (FENA) - Granična policija BiH izdala je obavještenje u kojem stoji da se zbog novonastale situacije koja se odnosi na širenje korona virusa privremeno zatvaraju određeni granični prijelazi sa Srbijom.

Kako je istaknuto, Granična policija BiH obaviještena je od predstavnika nadležnih organizacijskih postrojbi MUP-a Republike Srbije da će od 12. marta od 7 sati privremeno do daljnjeg biti zatvoreni Granični prijelazi za pogranični promet Mali Zvornik (na području BiH GP PGP Zvornik) i MGP Brasina – željeznička stanica u unutrašnjosti područja R. Srbije (na području BiH MGP Zvornik – željeznički granični prijelaz), u nadležnosti Postrojbe granične policije Zvornik.

Od danas će privremeno do daljnjeg biti zatvoren i Granični prijelaz za pogranični promet Priboj (na području BiH GP PGP Mokronozi) i Most u Carevu Polju (na području BiH prema Sporazumu u sastavu MGP Uvac) u nadležnosti Postrojbe granične policije Višegrad.

Također, privremeno će do daljnjeg biti zatvoren i Granični prijelaz za pogranični promet Jamena - skelski granični prijelaz (na području BiH GP PGP Donje Crnjelovo) u nadležnosti Postrojbe granične policije Bijeljina, saopćeno je iz Granične policije BiH.  

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Srbija: Dio oporbe nije sudjelovao na konzultacijama u Skupštini

MUP Srbije pozvao medije da ne objavljuju netočne i neprovjerene informacije o nestanku djevojčice

Obustavljena pretraga terena u potrazi za nestalom djevojčicom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo