Bosna i Hercegovina     | 12.03.2020. 15:18 |

Obustava nastave u školama i fakultetima Posavske županije

FENA Saopćenje

ORAŠJE, 12. ožujka (FENA) - Krizni stožer Ministarstva zdravstva i socijalne politike Posavske županije u četvrtak je donio naredbu kojom se nalaže obustava nastave u osnovnim, srednjim i visokoškolskim obrazovnim ustanovama na području te županije u trajanju od 15 dana, odnosno od 13. do 28. ožujka.

Sukladno procjeni epidemiološke situacije, iz Stožera je istaknuto kako se na području Posavske županije mogu održavati kulturni, zabavni i sportski događaji uz prisustvo najviše 100 osoba, uz obvezu organizatora da osigura mjere zaštite za sudionike skupa.

Prema donesenoj naredbi, na području Posavske županije ograničava se istovremen boravak u ugostiteljskim objektima, restoranima i hotelima na maksimalna broj od 50 osoba te se nalaže obustava održavanja sportskih treninga za djecu u trajanju od narednih 15 dana.

Također, do daljnjeg se nalaže i provođenje pojačanog epidemiološkog nadzora u dječjim vrtićima i ustanovama za socijalnu skrb za djecu, mlade i stare, kao i u kazneno-popravnim ustanovama.

Stanovnicima Posavske županije preporučuje se da se strogo pridržavaju svih preporuka Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva, Kriznog stožera Županijskog ministarstva zdravstva i Zavoda za javno zdravstvo Županije Posavske.

"Svim osobama Posavskoj županiji, ukoliko bude izrečena mjera radi sprečavanja širenja novog koronavirusa (COVID -19), sukladno Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, od strane Županijskog ministra zdravstva, Federalne granične sanitarne inspekcije, odnosno Županijske sanitarne inspekcije, nalaže se striktno pridržavanje naloženih mjera u predviđenom trajanju pod prijetnjom prekršajne i kaznene odgovornosti. Službenim osobama koje su izdale rješenje o provođenju navedenih mjera nalaže se kontinuirana kontrola naređenih mjera odnosno kontrola izdanih rješenja o naloženim mjerama", stoji u priopćenju.

Iz Stožera su preporučili i da se ne putuje izvan BiH te da se ne putuje nikako u područja gdje je potvrđen koronavirus.

Pozvali su sve građane Posavske županije koji žive ili rade u zemljama pogođenim novim koronavirusom (COVID-19) da ne dolaze bez veće potrebe u tu županiju zbog povećanja rizika od unošenja novog koronavirusa (COVID -19), a što bi, kako su istaknuli, dodatno moglo rezultirati pogoršanju epidemiološke situacije na prostoru Županije, Federaciji BiH i Bosne i Hercegovine.

Krizni stožer Posavske županije naglasio je kako je potrebno pridržavati se i prethodno izrečenih mjera o obustavi posjete pacijentima u Županijskoj bolnici, kao i posjeta u domovima za stare i nemoćne na području te županije.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Obilježena 32. obljetnica 101. bosansko-brodske brigade HVO-a

U Posavškoj županiji trenutno se provodi razminiranje na više od 2,5 milijuna četvornih metara

U HNŽ-u 17 novozaraženih koronavirusom

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu