Bosna i Hercegovina     | 12.03.2020. 16:15 |

Obilježen Dan Općine Ilidža, uručena Povelja Sulejmanu Sandžaku

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. marta (FENA) - Brojne delegacije danas su obilježile Dan Općine Ilidža polaganjem cvijeća i odavanjem počasti šehidima i poginulim borcima s područja te općine.

Planirana svečana sjednica Općinskog vijeća Ilidža na kojoj su se trebale dodijeliti nagrade i priznanja najzaslužnijim pojedincima i kolektivima je odgođena jer je Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo donio naredbu kojom se preciznije definiše i nalaže postupanje zbog zaštite od koronavirusa (Covid-19) koja je na snazi. 

- Oni koji vole Ilidžu i osjećaju je, nisu zaboravili kako je ona izgledala prije 24. godine. Bila je skoro uništena, a štete prema procjeni iznosile su oko milijardu američkih dolara. Na dan reintegracije općine Ilidža zatečeni su potpuno devastirani stambeni objekti infrastruktura, veliki broj raseljenih, nezaposlenih, socijalno nezbrinutih. Ilidža je danas moderna lokalna zajednica koja se digla iz pepela u kojoj svoj dom ima oko 100.000 stanovnika, saopćeno je iz Općine Ilidža. 

Iako je odgođena svečana sjednica Općinskog vijeća Ilidža na kojoj su trebala biti dodijeljena najveća priznanja pojedincima i kolektivima, gostu iz Turske koji je nominovan za počasnog građanina Općine Ilidža, ipak je uručena Povelja.

Načelnik Općine Ilidža Senaid Memić uručio je Povelju počasnog građanina općine Ilidža Sulejmanu Sandžaku, za humanitarni rad i naročite zasluge na promociji, ugledu i napretku te općine, te širenju bratskih i međuljudskih odnosa.

- Velika mi je čast što sam danas primio Povelju. Ja sam prijatelj Ilidže i Bosne i Hercegovine i tako će i ostati. Moja pomoć svim Ilidžancima je neupitna i nadam se da će naše veze ostati snažne i bratske. Povelja mi je ujedno i odgovornost i vjerujem da ću je opravdati - rekao je Sulejman Sandžak, saopćeno je iz Općina Ilidža. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Općina Ilidža - Posao dobilo 29 nezaposlenih zahvaljujući kvalitetnom programu Općine

Na Ilidži uspješno završena prva dionica regulacije korita rijeke Željeznice 

Muzur: Ilidža općina sa najvećim stipendijama za studente i učenike

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'