Ekonomija     | 13.03.2020. 12:28 |

Potpisan ugovor o izgradnji novog graničnog prijelaza Bratunac – Ljubovija

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 13. marta (FENA) - U Upravi za indirektno oporezivanje (UIO) BiH potpisan ugovor o izgradnji novog graničnog prijelaza Bratunac – Ljubovija, koji bi trebao biti završen u narednih 365 dana i čija ukupna vrijednost iznosi 13.981.630,68 KM.

Ugovor o izgradnji novog graničnog prijelaza Bratunac - Ljubovija potpisali su danas u Banjoj Luci Miro Džakula, direktor UIO i Miroslav Lazarević, direktor preduzeća “Enikon- gradnja” d.o.o. Bratunac (nosilac konzorcijuma).

Novi granični prijelaz će biti buduća zajednička lokacija carinskih i policijskih organa Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, a radi se o međunarodnom graničnom prijelazu na kojem će biti dozvoljen i promet roba koje podliježu inspekcijskom nadzoru.

Iz UIO navode da budući da će novi granični prijelaz biti sagrađen na kompleksu ukupne površine 30.000 m2, imat će tri ulazne i tri izlazne trake, objekte za smještaj carinskih i policijskih službi dvije zemlje, inspekcijskih organa i sve ostale popratne sadržaje. 

Prije samog početka radova UIO je u skladu sa važećim zakonskim propisima izvršila i izbor Instituta za građevinarstvo IG d.o.o. Banja Luka, koji će vršiti nadzor nad izvođenjem radova na izgradnji graničnog prelaza Bratunac – Ljubovija.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u raženom brašnu podrijetlom iz Litve

Izbori za Hrvatski sabor: Do 16.30 sati na izbore izašlo 28.003 birača u BiH

Milanović: Pregovori o ulasku BiH u EU trajat će duže od 500 godina

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'