Bosna i Hercegovina     | 13.03.2020. 15:11 |

Instrukcija ministra Krivića 'Studentskom centru' i školama, o zaštiti zdravlja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. marta (FENA) - U uvjetima proglašene pandemije koronavirusom, ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Anis Krivić donio je danas i instrukciju u kojoj je pozvao nadležne organe Javne ustanove 'Studentski centar' Sarajevo da donesu odgovarajuće odluke, u cilju prevencije i zaštite zdravlja studenata i radnika.

- Osnova za donošenje te instrukcije je član 3. Odluke Vlade Kantona Sarajevo (od 11. marta), kojim je propisana obaveza svim studentskim centrima na području Kantona da organiziraju rad u skladu s naredbama Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS - navodi se.

U saopćenju za javnost navodi se da je današnja instrukcija proslijeđena i direktorima osnovnih i srednjih škola u kojima se izvodi online nastava, prema kojoj mogu napraviti izmjene u organizaciji rada škole.

- To, između ostalog, podrazumijeva da direktor određuje vrijeme, mjesto i način rada svih radnika škole za vrijeme primjene Odluke Vlade KS o organizaciji rada u odgojno-obrazovnim ustanovama i studentskim centrima na području KS, za period od 11. do 25. marta ove godine - saopćila je Služba za protokol i press KS. Kako se dodaje primjena te instrukcije počet će danas.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Dr. Prtljagović: Raste broj zaraženih koronavirusom, situacija zasad stabilna

Skočibušić o novom soju korone: Pratimo stanje, na snazi preventivne mjere

Zbog porasta slučajeva koronavirusa, SKB Mostar uveo restrikciju za posjete pojedinim odjelima

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!