Bosna i Hercegovina     | 13.03.2020. 15:07 |

Đapo i Bešlić razgovarali o problemu deponije Uborak

FENA Saopćenje

MOSTAR, 13. ožujka (FENA) - Povodom situacije izazvane blokadom regionalnog centra za gospodarenje otpadom Uborak i neodvoženja velike količine komunalnog otpada s mostarskih ulica, u petak su predstavnici grada i županije održali sastanak s federalnom ministricom okoliša i turizma Editom Đapo.

Na sastanku je zaključeno da se JP Deponija zaduži da žurno izradi Plan upravljanja otpadom u cilju smanjenja utjecaja na okoliš te da se sve razine vlasti trebaju izravno uključiti na način da pruže stručnu i financijsku pomoć za dovršetak izgradnje svih predviđenih objekata na regionalnom centru za gospodarenje otpadom Uborak, s naglaskom na pročistač procijedih voda i prikupljanje i iskorištenje deponijskih plinova.

Također, Grad Mostar pokrenut će postupak javne nabavke za izradu studija utjecaja na okoliš za sve alternativne lokacije u skladu s prostorno-planskim dokumentima, priopćeno je iz Gradske uprave Mostara.

Današnjem sastanku nazočili su predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg, gradonačelnik Ljubo Bešlić te predstavnici Federalnog ministarstva prostornog uređenja i okoliša i JP Deponija Mostar.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Obilježavanja Svjetskoga dana voda u Federaciji BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo