Bosna i Hercegovina     | 15.03.2020. 10:21 |

Granična policija BiH: Granični prijelazi nisu zatvoreni

FENA Roland Grabovac

MOSTAR, 15. ožujka (FENA) – U javnosti se pojavili informacija da su zatvoreni granični prijelazi s Republikom Hrvatskom zbog situacije s koronavirusom no iz Granične policije BiH demantirali su tu informaciju.

- Granice nisu zatvorene. Čini mi se da je građane zbunila jučerašnja odluka Republike Hrvatske da svi naši državljani po ulasku u Hrvatsku, ako namjeravaju tamo boraviti, moraju 14 dana boraviti u samoizolaciji. To je očito izazvalo zabunu u javnosti, ali treba reći da granice nisu zatvorene - kazala je za Fenu glasnogovornica Granične policije BiH Franka Vican.

Dodala je kako se situacija iz sata u sat mijenja te da će građani biti promptno informirani ako dođe do novih promjena u režimu međunarodnog prometa.

Vican se osvrnula i na situaciju s migrantima, kazavši kako oni i dalje pokušavaju ući u Bosni i Hercegovinu.

- Pripadnici Granične policije BiH svakodnevno odvraćaju migrante od nezakonitog prelaska državne granice te imamo pedesetak odvraćenih migranata dnevno. Prema našim informacijama, situacija je na grčko-turskoj granici je stabilna i nema intenzivnog priljeva migranata u Europu, tako da je i kod nas situacija relativno dobra – istaknula je Vican.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Pripadnici GPBiH spriječili krijumčarenje 27 migranata

Na lokalitetu Donjeg Svilaja, u pograničnoj zoni, pronađeno naoružanje i streljivo

Uhićena dvoja državljana BiH zbog krijumčarenja državljana Turske, Sirije i Iraka

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!