Bosna i Hercegovina     | 16.03.2020. 12:59 |

U Kantonu Sarajevo nema zaraženih koronavirusom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16.marta (FENA) - Epidemiološka situacija u Kantonu Sarajevo je i dalje zadovoljavajuća i nema potvrđenih slučajeva oboljelih od koronavirusa, ocjena je Vlade Kantona Sarajevo i Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS.

Na sjednici koja je danas održana rečeno je da se kontinuirano prate sva dešavanja, te je dogovoreno provođenje niza konkretnih mjera i aktivnosti koje za cilj imaju prevenciju pojave koronavirusa na području Kantona Sarajevo.

I dalje su na snazi sve naredbe Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva i Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS.

Na današnjem sastanku Kriznog štaba kojem je prisustvovao i premijer KS Mario Nenadić, ministar zdravstva Rusmir Mesihović i gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, naglašeno je da se kontinuirano prati epidemiolška situacija u BiH i regionu, te u skladu s tim razmatra uvođenje javno zdravstvenih mjera.

Apeluje se na sve građane da se pridržavaju uputa koje izdaje Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva i Krizni štab Ministarstva zdravstva, a sve s ciljem prevencije sprječavanja pojave koronavirusa.

Podsjećaju i da je na snazi Naredba Kriznog štaba kojom se osobama, koje su posljednjih 14 dana boravile u državama koje su ugrožene zarazom koronavirusom (posebno Kini, Italiji, Južnoj Koreji i Iranu, a i sva druga ugrožena područja) a koji nisu prošli sanitarnu kontrolu na graničnim prijelazima i nemaju izdato rješenje o zdravstvenom nadzoru/samoizolaciji, da se obavezno telefonski jave nadležnoj epidemiološkoj službi Zavoda za javno zdravstvo KS na otvorene brojeve telefona, i to: 062/086- 282, 062/030-778, 062/030-796 i 062/030-728, a u cilju uspostavljanja zdravstvenoga nadzora i vođenja registra.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Hota-Muminović: Razlozi za pokretanje štrajka neosnovani, a štrajk nezakonit

Uk i Pavić Pečenković obišli mališane KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama

Sindikat predložio inicijativu za izmjene koeficijenata za plaće državnih službenika i namještenika

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'