Bosna i Hercegovina     | 16.03.2020. 14:51 |

MUPZDK - Policija kontroliše osobe u kućnoj izolaciji

FENA Saopćenje

ZENICA, 16. marta (FENA) - Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona u okviru svojih nadležnosti, te u skladu s informacijama i podacima dobijenim od nadležnih inspekcijskih službi i zdravstvenih ustanova, na području svih policijskih stanica vrše kontrolu i obilazak osoba za koja je nadležni sanitarni inspektor donio Rješenje o zabrani kretanja van prostara boravka, odnosno stavljanja u kućnu izolaciju i pod zdravstveni nadzor u trajanju od 14 dana.

S ciljem unapređenja i zaštite zdravlja stanovništva, policijski službenici obilaze sve koja se nalaze u kućnoj izolaciji i vrše kontrolu pridržavanja mjere kućne izolacije, kao i drugih obaveznih mjera i preporuka koje su naložene od zdravstvenih ustanova i sanitarne inspekcije, saopćeno je iz MUP-a ZDK.

Prilikom vršenja kontrole, policijski službenici upozoravaju osobe na njihovu obavezu odgovornog i savjesnog ponašanja u smislu poštivanja zabrane kretanja, kao i drugih preporuka koje su im naložene, prvenstveno u cilju zaštite vlastitog zdravlja ali i zdravlja društva u cjelini.

Osobama za koje se izvršenim kontrolama i nadzorom utvrdi da krše izrečene mjere kućne izolacije, kao i druge preporuke naložene od zdravstvenih ustanova, bit će izdati prekršajni nalozi a u slučajevima postojanja elemenata krivičnog djela, u saradnji s Kantonalnim tužilaštvom Zeničko-dobojskog kantona bit će poduzimane aktivnosti na utvrđivanju krivične odgovornosti osoba koje su prekršile izrečene mjere i nisu postupala u skladu s istim, navodi se u sapćenju.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

MUPZDK poduzima planske aktivnosti na obezbjeđenju utakmice BiH - Ukrajina

U Zenici uhapšeno pet osoba zbog prometa droge i držanja oružja

U 289 kontrola na području Federacije BiH otkriveno 35 radnika na crno

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom