Bosna i Hercegovina     | 16.03.2020. 15:50 |

Vlada FBiH - Federalne robne rezerve staviti na raspolaganje

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. marta (FENA) - Na današnjoj sjednici Vlade FBiH Federalna direkcija robnih rezervi zadužena je da sve robe koje se nalaze na stanju u najkraćem vremenu stavi na raspolaganje Vladi Federacije BiH, odnosno Kriznom štabu.

Istaknuto je da robe iz federalnih robnih rezervi trebaju biti plasirane na tržište Federacije BiH putem određenih federalnih institucija ili ustanova, ciljano prema određenim skupinama stanovništva.

Za potrebe centralnog skladišta institucija u Federaciji BiH (Crveni križ FBiH, Federalna uprava civilne zaštite, Uprava za inspekcijske poslova FBiH, Porezna uprava FBiH), Vlada će Federalnoj direkciji robnih rezervi odobriti korištenje dodatnog magacinskog prostora u "Matrezu" Visoko. Federalna direkcija robnih rezervi će formirati operativni tim za prijem i otpremu roba u/iz "Matreza" Visoko.

Cijeneći potrebe za određenim robama, Federalna direkcija robnih rezervi će sredstva planirana za nabaku stalnih sredstava u 2020. (dva miliona KM) usmjeriti u nabakvu tih roba, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Nikšić: Rudnik 'Kreka' na najbolji mogući način odgovorio na 'pruženu ruku Vlade FBiH' (VIDEO)

Nikšić: Rudnik 'Kreka' na najbolji mogući način odgovorio na 'pruženu ruku Vlade FBiH'

Delegacija Vlade Federacije BiH u ponedjeljak u posjeti RMU „Kreka“

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta