Bosna i Hercegovina     | 16.03.2020. 17:45 |

Galić-Trischak: Na globalne probleme možemo odgovoriti samo zajedničkim naporima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. ožujka (FENA) - Ravnatelj Granične policije (GP) BiH Zoran Galić u ponedjeljak je u Glavnom uredu GPBiH u Sarajevu održao sastanak sa zapovjednikom EUFOR-a Reinhardom Trischakom i suradnicima s kojima je razgovarao o aktualnom stanju u vezi migrantske krize i koronavirusa.

Ravnatelj Galić istaknuo je kako se Granična policija BiH suočava s velikim izazovima zbog navedenih globalnih problema te da, unatoč nedostatku kadrovskih i materijalno-tehničkih kapaciteta ulažu sve napore u zaštiti granice i pridržavaju se svih dogovorenih mjera s ciljem suzbijanja koronavirusa.

"Situacija se mijenja iz sata u sat pa sukladno tome mijenjamo i poduzimamo sve preventivne mjere. U intenzivnoj smo komunikaciji s nadležnim tijelima i ministarstvima unutarnjih poslova susjednih zemalja te obavljamo poslove iz naše nadležnosti u skladu s dogovorenim mjerama", istaknuo je Galić.

Na sastanku su se također razmatrala pitanja oko režima prelaska granice EUFOR-a u Bosnu i Hercegovinu, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Ravnatelj Galić i zapovjednik Trischak naglasili su važnost unaprjeđenja suradnje te zaključili da se kvalitetno na globalne probleme može odgovoriti samo uz zajedničku pomoć i suradnju, stoji u priopćenju.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Ravnatelj Granične policije BiH u studijskom posjetu Španjolskoj

Počelo uređenje Trga Karla Paržika na Marijin dvoru

Glasanje u Sarajevu za parlamentarne izbore u Hrvatskoj

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'