Regija     | 17.03.2020. 18:13 |

Plenković: Mjerama želimo smanjiti mogućnosti društvenih kontakata

FENA Agencije

ZAGREB, 17. ožujka (FENA) - Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković rekao je u utorak da će se mjerama koje će donositi Nacionalni stožer civilne zaštite smanjiti mogućnosti društvenih kontakata koje su temelj širenja zaraze koronavirusom.

 Plenković je u uvodnom dijelu sjednice Vlade najavio kako će Nacionalni stožer civilne zaštite idućih dana donositi mjere o privremenom ograničenju rada rada trgovina - vjerojatno trgovačkih centara, privremene obustave rada ugostiteljskih objekata, privremene obustave rada kino dvorana, kazališta, knjižnica i čitaonica te privremene obustave rada niza uslužnih djelatnosti.

 Naveo je i da će se privremeno obustaviti i rad teretana, sportskih te fitnes i rekreacijskih centara, obustave održavanja izložbi, revija i sajmova te privremene obustave rada plesnih škola, dječjih i drugih radinica te noćnih i disco klubova.

 "Ove mjere koje donosimo su privremenog karaktera kako bismo suzbili ubrzano širenje epidemije, a temeljem iskustva drugih zemalja", poručio je Plenović.

 Smatra kako se Hrvatska u ovom trenutku dobro pripremila te pravovremeno poduzimala potrebne mjere.

 "Sada je trenutak da zauzmemo i nešto oštrije mjere nego je to opća percepcija trenutno u društvu. Ako djelujemo sada, brzo, učinkovito i odvažno - možemo spriječiti veće posljedice za zdravstvenu sigurnost građana", istaknuo je.

 Naveo je i da je u Hrvatskoj dinamika broja zaraženih još uvijek umjerena i pod kontrolom.

 Prema zadnjim podacima u Hrvatskoj je zaraženo 65 ljudi što znači da je taj rast sporiji od drugih država", kazao je Plenković, prenosi Hina.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Plenković: Grbin je abdicirao, neće biti ni premijer ni predsjednik Sabora

DP predao kaznenu prijavu DORH-u protiv hrvatskog premijera Plenkovića

Vlada RH izdvaja sredstva za SUM, HNK u Mostaru, KŠC u Travniku i obnovu Gimnazije u Širokom Brijegu

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana