Svijet     | 17.03.2020. 19:26 |

Slovenija će i dalje nadzirati prijelaze s Italijom - ministar

FENA Agencije

LJUBLJANA, 17. ožujka (FENA) - Slovenski ministar unutarnjih poslova Aleš Hojs kazao je u utorak da se ne slaže s ocjenama u Europskoj uniji kako će predviđeno zatvaranje granica EU-a omogućiti slobodno unutarnje kretanje ljudi unutar članica.

 Hojs je u razgovoru za katolički Radio ognjišče kazao da odbacuje kritiku koja se ovih dana pojavila u jednom dokumentu EU-a kako Slovenija neopravdano blokira granicu s Italijom i da je zbog toga protestirao.

 Slovenija će i dalje, izjavio je, nadzirati granične prijelaze s Italijom koja je žarište koronavirusa u Europi, ali se ne radi o blokadi u smislu suspenzija schengenskih pravila, a dopuštat će prolaz teretnih vozila iz toga smjera prema istoku i jugoistoku Europe, uz pratnju policije i neće dozvoliti da postane "džep" u kojemu bi ostalo mnogo takvih vozila i vozača, istaknuo je.

 Ocijenio je da će policija nakon što je vlada odredila zabranu javnog prijevoza i socijalnu izolaciju za trajanja epidemije možda imati manje posla na terenu jer se očekuje da će biti manje prometnih nesreća i kaznenih predmeta, ali da se očekuje povećanje obiteljskog nasilja u nastaloj situaciji.

 Dio policijskih snaga do daljnjega je tako zadržan kod kuće kao rezerva, kako bi policija u pozadini uvijek imala svježe snage koje bi mogla uključiti za slučaj potrebe, pojasnio je, prenosi Hina.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Najmanje 29 povrijeđenih dok je trajekt iz Caprija udario u kej u Napulju

Italija potiče države članice Ujedinjenih naroda da podrže nacrt rezolucije o Srebrenici

Golob vjeruje da će Plenković formirati novu hrvatsku vladu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'