Bosna i Hercegovina     | 18.03.2020. 14:59 |

Na području BPK Goražde 42 osobe u samoizolaciji

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 18.marta (FENA) - Na području Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde trenutno su 42 osobe u samoizolaciji, za šest je istekao nadzor i nemaju rizik od obolijevanja od koronavirusa – potvrdila je predsjednica Kriznog štaba ministarstva zdravstva BPK dr. Medina Bičo.

Istakla je da je krizni štab Ministarstva zdravstva u stalnom zasjedanju i daje preporuke Kantonalnom štabu Civilne zaštite Goražde

- Na današnjoj sjednici data je preporuka da se pojačaju mjere dezinfekcije u svim javnim objektima te da se potpuno poštuju mjere i naredbe Federalnog štaba Civilne zaštite. Posebno je skrenuta pažnja na poštivanje samoizolacije što je značajna mjera obzirom da imamo značajan broj osoba koje su došle iz Njemačke, Italije, Hrvatske, Slovenije i drugih zemalja – istakla je Bičo.

Dodala je da je razmatrana i mogućnost angažmana dodatnog medicinskog kadra

- Obzirom da je zahvaljujući Gradskom štabu civilne zaštite obezbijeđen jedan broj prostorija mjesnih zajednica u svrhu karantina za  pacijente koji će eventualno imati blažu kliničku sliku, te prostorije su opremljene i ukoliko bude potrebe angažovat će se dodatni medicinski kadar – pojasnila je ona.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Objavljena preliminarna lista korisnika stipendija u BPK Goražde

Hrnjić posjetio BPK: Zajedničkim djelovanjem povećati obim poljoprivredne proizvodnje

Vlada BPK: U skupštinsku proceduru upućen prijedlog Zakona o dopunskim pravima branilaca

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta