Svijet     | 19.03.2020. 08:55 |

Trump odobrio zakon o besplatnom testiranju Amerikanaca na koronavirus

FENA Internet

WASHINGTON, 19. marta (FENA) - Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Trump odobrio je nacrt zakona kojim se omogućava besplatno testiranje Amerikanaca na koronavirus.

Trump je u pisanom saopćenju potvrdio da je ratifikovao nacrt pod nazivom “Prvo porodica: Zakon o borbi protiv koronavirusa“.

Nacrt je prethodno usvojen u oba doma Kongresa i stupio je na snagu,  i treba da bude mehanizam za izdvajanje 104 milijarde dolara za borbu protiv koronavirusa.

Vlasti u Washingtonu tako žele osigurati besplatno testiranje Amerikanaca na koronavirus, kao i pomoć za socijalno ugrožene kategorije i sufinansiranje bolovanja i neplaćenog odsustva s posla tokom mjera prevencije širenja virusa.

Niz drugih mjera je najavljeno, uključujući i proširenje police osiguranja nezaposlenih i slanje medicinske pomoći saveznim državama, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prema posljednjim podacima Univerziteta “Johns Hopkins“, u SAD-u je koronavirusom zaraženo blizu 9.345 ljudi, a od posljedica zaraze preminulo je 150 osoba.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Magoda: Usvojen Prijedlog Zakona o privremenom preuzimanju sufinansiranja sedam institucija kulture

Donji dom španskog parlamenta usvojio sporni zakon o amnestiji za katalonsle separatiste

Grčka usvojila zakon o stranim univerzitetima, spriječeni protesti studenata

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta