Bosna i Hercegovina     | 19.03.2020. 17:25 |

Šeranić: Novih 16 pozitivnih na koronavirus u RS-u

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 19. marta (FENA) – U Republici Srpskoj (RS) potvrđeno je novih 16 pozitivnih osoba na koronavirus, čime se ukupan broj zaraženih u tom bh. entitetu povećao na 45.

Kada su u pitanju novoprijavljeni, riječ je o 10 žena i šest muškaraca, potvrdio je entitetski ministar zdravlja Alen Šeranić, nakon sjednice Štaba za vanredne situacije u RS.

U pitanju su osobe strednje, starije i mlađe dobi.

- Dvije osobe su u UKC Banja Luka i bile su već nadzirane. Dobrog su zdravstvenog stanja. Po jedna osoba smještena je u bolnice u Prijedoru i Bijeljini i lakše su kliničke slike - rekao je Šeranić.

Niko nije životno ugrožen.

On je rekao da je 11 osoba iz Banje Luke, a po jedna osoba je iz Laktaša, vezena je za treći klaster iz Banje Luke, Jedna osoba je iz Ribnika, zatim Prijedora, Kozarske Dubice i Bijeljine, bile su u kontaktu s osobama iz Evrope, dok je jedna radila na aerodromu.

- Devet osoba od 16 novih pozitivnih je vezano za treći banjalučki klaster, iz kojeg imamo najviše oboljelih. Tri osobe su iz Banje Luke, ali su imale putovanja ili su bili u kontaktima s osobama iz Evrope – istakao je Šeranić.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Nastavljeno obilježavanje 'dana RS' koji je Ustavni sud proglasio neustavnim

Lendo: Obilježavanjem 9. januara vlast RS-a slavi najteža krivična djela

U Republici Srpskoj u novembru 31.945 turista, najviše noćenja turista iz Hrvatske

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo