Bosna i Hercegovina     | 20.03.2020. 13:28 |

CESTFBiH - Online obuka za nosioce pravosudnih funkcija

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. marta (FENA) - Centar za edukaciju sudija i tužilaca u Federaciji BiH (CESTFBiH) je, poštujući odluke nadležnih organa, odgodio održavanje redovnih seminara i druge aktivnosti koje su podrazumijevale okupljanja.

- Međutim, Centar je u partnerstvu s projektima Vijeća Evrope i projekta Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH „Jačanje tužilačkih kapaciteta u sistemu krivičnog pravosuđa” omogućio da se edukacija za nosioce pravosudnih funkcija nastavi, i to uz korištenje savremenih tehnika učenja na daljinu, te edukacijske module, koji su tehnički i metodološki izrađeni prema najvišim standardima, učinio dostupnim nosiocima pravosudnih funkcija - saopćeno je iz CEST-a FBiH.

Direktor Centra za edukaciju sudija i tužilaca u Federaciji BiH Arben Murtezić ističe da je na ovaj način, u vanrednim okolnostima i ne opterećujući dodatno budžet, nosiocima pravosudnih funkcija je omogućena edukacija koja ne zaostaje za onim što nude i najrazvijenije zemlje.

- U skorijem periodu ćemo proširivati i unaprijediti sistem učenja na daljinu, a u saradnji s Centrom Republike Srpske korištenje omogućiti svim nosiocima pravosudnih funkcija u cijeloj Bosni i Hercegovini - kazao je Murtezić, navodi se u saopćenju.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Kantonalni sud u Novom Travniku obilježio 20 godina rada (VIDEO)

Edukacija policijskih službenika o nasilju u obitelji

CIK- Završena edukacija o elektronskim prijavama i započet proces javnih nabavki za Lokalne izbore

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije