Bosna i Hercegovina     | 20.03.2020. 13:29 |

Brčko - U toku nabavka novih respiratora

FENA Saopćenje

BRČKO, 20. marta (FENA) - Nakon još jedne sjednice Kriznog štaba gradonačelnik Brčko Distrikta BiH Siniša Milić je naglasio da se ubrzano radi na nabavci materijala i zaštitne opreme. Brčansko zdravstvo posjeduje pet respiratora, u toku je nabavka još pet, a preko UNDP-a nastoji se obezbijediti još pet respiratora.

- U Brčkom se povećao broj osoba sa mjerama samoizolacije i on sada iznosi 688. Izvršeno je testiranje 12 osoba, za četiri je stigao rezultat nalaza i on je negativan. Najveći broj osoba se pridržava mjera samoizolacije, a moram podsjetiti da nepridržavanje ovih mjera povlači prekršajnu i krivičnu odgovornost - izjavio je Milić.

Oružanim snagama BiH iz Brčkog je upućen zahtjev za postavljanje šatora na području ovog grada u kojima bi boravile osobe koje ulaze u BiH na graničnom prijelazu Brčko. Također, traži se rješenje za objekat u kojem bi bile smještene osobe iz karantene za koja se osnovano sumnja da nose virus korona. Uz odgovarajuće medicinske mjere pomenute osobe bi u ovakvom objektu bile adekvatno zbrinute.

Kada je riječ o sedam osoba iz Brčkog koja su na graničnom prijelazu Gradiška ušle u Bosnu i Hercegovinu, a za koja se sumnja da su bile u kontaktu s osobama zaraženim koronavirusom, Milić je izjavio da je izvršen medicinski pregled navedenih osoba, da su uzeti uzorci za analizu krvi te da su te osobe upućene u samoizolaciju uz pojačan nadzor.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Milić i Nišić razgovarali sa učesnicima Sajma zapošljavanja u Brčkom

U Brčkom održano savjetovanje voćara majevičke regije

U Brčkom obilježen 'Dan narcisa'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo