Ekonomija     | 20.03.2020. 13:59 |

Privremeno obustvaljen rad privrendih subjekata u industrijskoj zoni Vitkovići

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 20.marta (FENA) - Privremeno je obustavljen i rad privrednih subjekata  u industrijskoj zoni Vitkovići u Goraždu.

 Nakon potvrde prvog slučaja koronavirusa u ovom gradu, iz preventivnih razloga proizvodnja je danas  stala i u pogonima firmi „Prevent Goražde“, „Prevent Safety“ i „Prevent Components“ te kompaniji Emka u Vitkovićima i u Goraždu.

Direktor firme „Prevent Safety“ Sead Hubjer naglasio je da je rad privremeno obustavljen u svim pogonima u Goraždu usljed novonastale situacije.

„Riječ je o mjerama predostrožnosti jer su uposlenici na prvom mjestu, a o daljnjim mjerama i nastavku rada javnost će biti pravovremeno obavještena“ - istakao je Hubjer.

To je potvrdio i direktor firme „Prevent Goražde“ Nermin Mujezinović koji je naglasio da je usljed novonastale situacije na lokaciji Goražde privremeno obustavljena proizvodnja, kako bi se ispoštovale mjere kriznog štaba i evidentirale te uputile na samoizolaciju osobe koje su eventualno došle u kontakt sa zaraženim.  

„U ovoj kompaniji i ranije poduzete preventivne mjere detaljne dezinfekcije i deratizacije i one će ponovo biti obavljene. U cilju zaštite zdravlja svih uposlenika i sprječavanja širenja koronavirusa, pojačane su mjere dezinfekcije na svim lokacijama. Shodno daljnjem razvoju situacije procjenit će se mogućnosti za nastavak proizvodnje u pogonima Preventa, ali u smanjenom obimu. Planirana je proizvodnja samo u dijelu izrade zaštitnih maski i jednokratnih zaštitnih odijela - naglasio je direktor Preventa Goražde.

I iz kompanije Emka su potvrdili da će se o nastavku proizvodnje u ovoj kompaniji odlučiti narednih dana.  

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Razvojna banka FBiH otvara poslovnicu u Goraždu

Grad Goražde uz podršku Italije do rješenja za gradsku dnevnu pijacu

Zenički rudari obustavili proizvodnju

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'