Bosna i Hercegovina     | 20.03.2020. 15:09 |

Memorijalni centar Srebrenica - Saosjećanje i solidarnost s narodom Italije

FENA Saopćenje

SREBRENICA, 20. marta (FENA) - Direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić uputio je danas poruke solidarnosti i saučešća ambasadoru Republike Italije u Bosni i Hercegovini Nicoli Minassiju povodom tragedije koja je pogodila tu zemlju virusom COVID-19, te dosad odnijela više od 3.400 žrtava.

- U vremenu nakon rata, Italija je bila je jedna od ključnih država u podršci povratku prognanih sa područja istočne Bosne. Dali ste izuzetan doprinos obnovi lokalnih zajednica, razvoju poljoprivrede i osiguranju održivosti povratka. Istovremeno, ostali ste veliki prijatelj i podrška razvoju i radu Memorijalnog centra Srebrenica, kao mjesta trajnog sjećanja na žrtve genocida - poručili su iz Memorijalnog centra Srebrenica.

Istovremeno, uputili su izraze solidarnosti i saosjećanja s prijateljskim italijanskim narodom. 

- U ovom trenutku, kada se Vaša zemlja suočava sa ovom velikom tragedijom, mi, kao članovi jedne zajednice koja je prošla kroz strahote genocida i ratnih zločina, među kojima nema čovjeka koji nije izgubio nekog najbližeg, želimo da znate da  suosjećamo s Vašom boli i da ćemo uvijek biti tu uz vas, kao što ste vi bili uz nas, sve ove godine - navodi se u pismu/poruci, upućenoj italijanskom ambasadoru.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Suljagić pozvao građane RS da se odupru histeriji lidera ovog entiteta

Delegacija Memorijalnog centra Srebrenica posjetila Italiju, sastanak s partnerskim organizacijama

Memorijalni centar Srebrenica pripremio programe edukacije za primjenu Rezolucije UN-a

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta