Ekonomija     | 20.03.2020. 16:00 |

UPFBiH na web stranici pokrenuo servis 'Koronavirus- informacije za poslodavce'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. marta (FENA) – Udruženje poslodavaca FBiH (UPFBiH) je od 19. marta na web stranici UPFBiH http://www.upfbih.ba/koronavirus-informacije-za-poslodavce uvelo servis za poslodavce na kojem kontinuirano objavljuje aktuelne informacije, odluke i upute nadležnih institucija na nivou države Bosne i Hercegovine, entiteta, kantona i Brčko distrikta BiH u vezi sa aktuelnom situacijom sa pandemijom koronavirusa.

Radi se o informacijama koje se objavljuju svakih sat vremena, u periodu od 08.00-17.00 sati, svakoga dana.

Na servisu svi mogu dobiti zvanične informacije iz institucija vlasti na državnom, entitetskom, kantonalnom nivou, te drugih organa koji su vezani za novonastalu situaciju.

- Na ovaj način želimo pomoći našim članicama, ali i svima drugima da pravovremeno, na jednom mjestu dobiju kvalitetne i tačne informacije o naredbama, odlukama, uputstvima i aktuelnim informacijama zvaničnih institucija u vezi sa pandemijom koronavirusa. Želimo pomoći  poslodavcima, ali i građanima da pravovremeno budu informirani pouzdanim informacijama koje im mogu pomoći u organiziranju poslovnih procesa, odvijanju procesa rada i svakodnevnih aktivnosti - kažu u UPFBiH.

Osim objave vijesti na web stranici UPFBiH, svim članicama Udruženja poslodavaca FBiH se dva puta dnevno šalju servisne informacije putem e-maila, kako bi bili informirani o svim aktuelnostima vezanim za pandemiju koronavirusa i mjere koje se poduzimaju u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz UPFBiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Udruženje poslodavaca FBiH osniva Akademiju za društveno odgovorno poslovanje

UPFBiH u Konjicu predstavili rezultate iz 2023. i najavili aktivnosti za tekuću godinu

Udruženje poslodavaca FBiH nezadovoljno odnosom aktuelne vlasti, traže hitne sastanke

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana