Bosna i Hercegovina

Granična policija BiH: Zlonamjerne i tendenciozne informacije o radu MUP-a RS

Saopćenje

SARAJEVO, 21. ožujka (FENA) - Granična policija BiH ocijenila je tvrdnje o miješanu i djelovanju Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske u rad Granične policije BiH, neistinitim, zlonamjernim i tendencioznim.

"Ovim putem želimo istaknuti da Granična policija BiH ima intenzivnu komunikaciju i koordinaciju, kako s Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Srpske, tako i s ministarstvima unutarnjih poslova susjednih zemalja i s nadležnim tijelima, pogotovo u ovo vrijeme pandemije koronavirusa i migrantske krize, kada je međusobna pomoć i suradnja neophodna", priopćeno je iz Granične policije BiH.

U priopćenju se dodaje da je MUP-a Republike Srbije obavijesti Graničnu policiju BiH da se zatvaraju svi granični prijelazi i zabranjuje ulazak u Republiku Srbiju svim putnicima, uključujući i njihove državljane.

"Nakon primljene obavijesti, ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić naredio je operativnom dežurstvu Granične policije BiH da se obrati operativnom dežurstvu Republike Srbije kako je njihova obavijest primljena k znanju, ali je ujedno i izdao naredbu da će svi državljani Republike Srbije, koji se eventualno pojave na graničnim prijelazima prema Srbiji, nakon obavljenih graničnih provjera biti upućeni na teritorij Republike Srbije. Ovu naredbu ravnatelj Galić je donio isključivo radi brige za javno zdravlje i sigurnost državljana Bosne i Hercegovine", stoji na kraju priopćenja za javnost Granične policije BiH.

(FENA) R.G.