Bosna i Hercegovina     | 22.03.2020. 14:30 |

U ZDK-u omogućena šalter prodaja hrane

FENA Saopćenje

ZENICA, 22. marta (FENA) – Kantonalni štab civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona (KŠCZ) izdao je naredbu koja omogućava šalter prodaju hrane, a zbog poteškoća s kojima se građani suočavaju nakon naredbe Federalnog štaba civilne zaštite o zabrani rada ugostiteljskih i uslužnih objekata koji se bave pripremom i prodajom hrane.

- Time smo željeli olakšati našim građanima koji su u potrebi, s obzirom da nisu svi u mogućnosti spremiti sebi hranu - kazao je komandant KŠCZ Arnel Isak.

Podsjeća da je KŠCZ ranije izdao naredbu za sve općine u ZDK da moraju hitno izdvojiti sredstva za zdravstvene ustanove kojima su oni osnivači za nabavku neophodne opreme.

Također je ranije općinama i gradovima u ZDK naloženo da tamo gdje nije osigurano redovno snabdijevanje pitkom vodom stanovništva, poduzmu sve mjere i radnje kako bi stanovništvo bilo kontinuirano snabdijeveno pitkom vodom.

Isak je pozvao građane koji nemaju veliku potrebu za kretanjem izvan svojih kuća i stanova, da ostanu u svojim domovima i ne izlažu se opasnosti da budu zaraženi ili da budu prenosioci zaraze, te tako ugroze živote i zdravlje svojih bližnjih i drugih građana, saopćeno je iz Press službe ZDK.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Đaci u ZDK trenutno na proljetnom odmoru, preporuka da nenastavne dane imaju i za Bajram

Ramazanska čestitka premijera Pivića i predsjedavajućeg Huskića

Isak otvorio matematičko takmičenje za učenike iz Zeničko-dobojskog kantona

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo