Bosna i Hercegovina     | 23.03.2020. 15:20 |

Sabor IZ u BiH i dalje prati situaciju i donosit će nove uredbe ukoliko treba

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. marta (FENA) – Sabor Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini danas je analizirao situaciju u Islamskoj zajednici nakon uvođenja vanrednog stanja u državi zbog preventive širenja koronavirusa, ali i mjere koje su organi i institucije IZ u BiH poduzele u skladu s ustavnim odredbama kako bi odgovorili na novonastalu situaciju.

Konstatirano je da su organi Zajednice blagovremeno reagovali na svim nivoima kako u domovini tako i u domovinskim zemljama i bošnjačkoj dijaspori.

Sabor IZ u BiH će nastaviti s praćenjem situacije i donošenjem novih uredbi ukoliko to bude potrebno, a sve s ciljem zaštite života i održavanja vjerskog i obrazovnog života unutar Islamske zajednice, javlja MINA.

Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović i rukovodstvo Sabora su izrazili zahvalnost članovima i pripadnicima na razumijevanju i pridržavanju instrukcija IZ u BiH, a posebno je odato priznanje imamima koji u ovim teškim okolnostima održavaju instituciju ezana, namaza i džume i koji su svojim džematlijama konstantno na usluzi.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Softić: Dozvola spaljivanja Kur'ana u Švedskoj nije evropska vrijednost

Sabor IZ u BiH danas bira tri kandidata za novog reisu-l-ulemu

Sabor IZ u BiH sutra bira tri kandidata za novog reisu-l-ulemu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo