Bosna i Hercegovina     | 23.03.2020. 15:24 |

Gudeljević uputula izraze saučešća i podrške ambasadorima Italije i Hrvatske

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. marta (FENA) - Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankica Gudeljević  uputula je izraze saučešća i podrške ambsadorima Italije i Hrvatske u BiH povodom tragičnih događanja u ovim zemljama.

U pismu ambasadoru Republike Italije Nicoli Minasiju, Gudeljević je napisala da svi građani Bosne i Hercegovine, Europe i svijeta, s dubokom potresenošću i zabrinutošću prate što se dešava u toj prijateljskoj zemlji. 

- S velikom tugom i nevjericom primamo vijesti o zastrašujućem broju žrtava koje iz dana u dan odnosi pandemija koronavirusa, kao što također s divljenjem i poštovanjem slušamo o hrabroj borbi i požrtvovanosti talijanskih liječnika i predstavnika vlasti u suočavanju s najvećom pošasti novijeg doba. Molim Vas da uime Ministarstva civilnih poslova i moje osobno ime primite izraze prijateljske potpore, solidarnosti i iskrenog suosjećanja koje dijelimo s građanima Italije. Molim Vas da računate i na moj osobni angažman u slučaju da procijenite da bi Ministarstvo civilnih poslova moglo na bilo koji način biti od pomoći Vama ili autoritetima Vaše zemlje u novonastaloj situaciji - navodi se u saučešću. 

U pismu ambasadoru Republike Hrvatske u BiH Ivanu Saboliću, ministrica Gudeljević istakla je da je duboko potresena vijestima o snažnim zemljotresima koji su jučer pogodili Zagreb.

- S velikom tugom sam saznala da među građanima Zagreba ima ranjenih, čak i teško povrijeđenih i da je pričinjena velika materijalna šteta. U danima velike naizvjesnosti i borbe protiv najveće pošasti današnjice, brojnih žrtava koje već sa sobom nosi i u Hrvatskoj i u Bosni i Hercegovini pandemija koronavirusa, tim je teže bilo primiti saznanje o ovoj neočekivanoj nesreći. Molim Vas da uime Ministarstva civilnih poslova i moje osobno ime primite izraze prijateljske potpore, solidarnosti i iskrenog suosjećanja koje dijelimo s građanima Zagreba i cijele Hrvatske - navodi se u pismu ministrice Gudeljević.  

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Održana Konferencija ministara za područje zdravstva u BiH

Bošnjak: Olimpijska godina prilika za pokretanje novih projekta u sportu

Ministarstvo civilnih poslova će sudjelovati u projektu 'Zdrave zajednice u BiH'

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta