Politika

Čović s Plenkovićem i Jandrokovićem o uzajamnoj potpori u suzbijanju pandemije

Saopćenje, Foto FENA/PSBiH

SARAJEVO, 24. marta (FENA) - Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH)  Dragan Čović sastao se u ponedjeljak s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejem Plenkovićem i predsjednikom Hrvatskoga sabora Gordanom Jandrokovićem.

Na početku sastanka, predsjedatelj Doma naroda PSBiH izrazio je suosjećanje s hrvatskim narodom i svim građanima grada Zagreba zahvaćenima razornim potresima i naknadnim podrhtavanjima tla 22. i 23. marta.

Zvaničnici su razgovarali o zajedničkim naporima i uzajamnoj potpori u suzbijanju pandemije koronavirusa, prekograničnoj suradnji, pomoći Europske unije, kao i o dodatnim mjerama na području zdravstvenih prioriteta, te očuvanju ekonomske sigurnosti.

Predsjednik Vlade i predsjednik Hrvatskoga sabora naglasili su pozitivnu suradnju, te izrazili solidarnost i spremnost za iznalaženje potrebne pomoći za Bosnu i Hercegovinu koja se, kao i zemlje diljem svijeta, nalazi suočena s razvojem pandemije koronavirusa, saopćeno je uz Čovićevog ureda, prenosi Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) D.V.