Sport

Osam klubova traži da se Cityju zabrani igranje u Ligi prvaka iduće sezone

Agencije

LONDON, 25. ožujka (FENA) - Osam vodećih klubova Premier League traži od Sportskog abritražnog suda (CAS) da se Manchester Cityju zabrani igranje Lige prvaka sljedeće sezone, piše u srijedu "Daily Mail"

Jedina dva kluba iz prvih deset koji nisu to tražili su Sheffield United i City, dok su za zabranu između ostalih Liverpool, Manchester United, Tottenham, Arsenal i Chelsea. Među prvih deset su još Leicester City, Wolverhampton, Tottenham i Burnley.

UEFA je u veljači isključila City iz Lige prvaka na dvije godine i kaznila ga novčanom kaznom u visini od 25 milijuna funti zbog ‘ozbiljnog kršenja’ Financijskog Faira Playa. City je odbacio sve optužbe i odmah je najavio da će se žaliti na tu odluku što je i napravio,

Ovih osam klubova strahuje da će zbog žalbe uz krizu koju je uzrokovao koronavirus, odluka o isključenju Cityja biti odgođena i da će se još uvijek aktualni engleski prvaci moći natjecati u Ligi prvaka sljedeću sezonu, prenosi Hina.

"Što je previše, previše je. Dugo je City uspijevao kršiti pravila i izvlačiti se na štetu najmanje jednog kluba koji se nije mogao plasirati u Ligu prvaka. Postoji strah da bi mogli izbjeći kaznu što bi bilo previše", izjavio je za "Daily Mail" jedan od dužnosnika klubova koji su predali žalbu.

City je na korak od plasmana u četvrtfinale Lige prvaka nakon što je u osmini finala u gostima pobijedio Real Madrid 2-1.

 

(FENA) N.M.