FENA biznis

Lactalis BH nastavlja akciju Mislimo na heroje u bijelom: Danas uručena donacija

Saopćenje, Foto FENA/McCCANN Sarajevo

 Lactalis BH nastavlja akciju Mislimo na heroje u bijelom: Danas uručena donacija UKC Tuzla 

Tuzla, 25.3.2020. – U okviru akcije „Mislimo na heroje u bijelom“, koju je protekle sedmice pokrenula kompanija Lactalis BH, danas je ljekarima i medicinskom osoblju Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla uručena donacija mliječnih proizvoda za jačanje imuniteta, Dukat b-Aktiv i ledene kafe.  

Akcija se sprovodi širom zemlje, u kliničkim i bolničkim centrima Sarajeva, Mostara, Banje Luke, Bihaća, Tuzle i Zenice, kao vid podrške ljekarima i medicinskom osoblju, koji su sada pred velikim izazovima u brobi protiv virusa COVID-19. 

„U vremenu kada je cijeli svijet pred izazovom borbe protiv pandemije korona virusa (COVID -19), gdje je poštovanje zaštitnih mjera koje preporučuje Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) ključno u prevenciji, solidarnost nam pomaže da ojačamo kolektivnu vjeru u pozitivan ishod. Ljekarima i medicinskom osoblju, koji su prvi na licu odbrane, na ovaj način želimo uputiti našu podršku“, izjavio je Haris Kadenić, voditelj marekting sektora komapanije Lactalis BH. 

Donacije su danas otišle i na adrese JU Kantonalne bolnice Zenica, te Kantonalne bolnice Dr. Irfan Ljubijankić u Bihaću. U toku ove i protekle sedmice akcija „Mislimo na heroje u bijelom“ realizirana je još u: Univerzitetskom kliničkom centru RS-a u Banjoj Luci, Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo, Kantonalnoj bolnici Dr. Safet Mujuć u Mostaru, te u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar.

 

Kontakt informacije:

McCCANN Sarajevo

Zmaja od Bosne 74/3, 71000 Sarajevo, BiH  
t + 387 33267110   f +387 33267121
nea.manjura@mccann.ba 

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.gov.ba.