Servisne informacije

U BiH oblačno, ponegdje u Bosni slab snijeg

Saopćenje

SARAJEVO, 26. marta (FENA) - U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno vrijeme. Ponegdje u Bosni registrovan je i slab snijeg.

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica -7 stepeni, Ivan-sedlo -4, Sokolac -2, Bugojno, Gradačac, Livno i Sanski Most 0, Banja Luka, Bihać, Doboj, Drvar, Jajce, Prijedor, Sarajevo, Srebrenica i Zenica 1, Tuzla i Zvornik 2, Bijeljina 3, Grude i Stolac 5, Široki Brijeg 6, Mostar 7, Neum i Trebinje 9 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosio je 940 milibara, za 2 milibara je niži od normlanog i sporo opada.

U Bosni i Hercegovini danas će biti oblačno vrijeme. Prijepodne lokalno u Bosni može padati slab snijeg, većinom u Krajini i centralnim djelovima. U jutarnjim satima na jugu zemlje lokalno može pasti malo kiše. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Povremeno jaki udari vjetra na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8, na jugu zemlje od 10 do 15 stepeni.

U Sarajevu oblačno. Povremeno je moguće provijavanje slabog snijega. Najviša dnevna temperatura zraka oko 7 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).

(FENA) J.Č.