Bosna i Hercegovina     | 27.03.2020. 10:49 |

KŠC u Travniku ustupio sportsku dvoranu za smještaj oboljelih

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 27. ožujka (FENA) - Odgovarajući na zahtjev Vlade Srednjobosanske županije (SBŽ), Katolički školski centar "Petar Barbarić" Travnik ustupio je svoju sportsku dvoranu, za slučaj potrebe smještaja zaraženih koronavirusom.

- U našim mukama i tjeskobama osjetili smo solidarnost koja nas silno obvezuje. U vremenu kušnje za širu društvenu zajednicu, kada je mnogo onih koji nemaju povjerenja u nadležne vlasti i kapacitete zdravstvenih institucija, želimo posvjedočiti svoj vjernički doprinos stavljajući našu privatnu imovinu kao pomoć zdravstvenom sustavu SBŽ-a. Naša odluka je i čin potpore svim zdravstvenim djelatnicima pred kojima su teške i rizične zadaće i dani - kazao je, među ostalim, ravnatelj KŠC "Petar Barbarić" Travnik Željko Marić.

Marić je, također, pozvao građane na poštivanje donesenih odluka civilnih i crkvenih vlasti, dok traje pandemija virusa.

- Pazimo i branimo dostojanstvo oboljelih, njihova bol i strah neće biti manja našim osudama i vlastitim poimanjima i tumačenjima... Budimo im utjeha i okrepa. Pogotovo neka to čine oni koji se nazivaju vjernicima - poručio je Marić.  

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

FMON - Bibliotekama u Novom Travniku i Travniku darovana naučna i stručna literatura

Veleposlanik Velike Britanije posjetio Središnju Bosnu (VIDEO)

Manifestacija 'Dani šejha Abdulvehaba Ilhamije Žepčaka 2023' počinje u petak i traje do 22. prosinca

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo