Svijet     | 27.03.2020. 13:51 |

Wuhan procjenu visokog rizika smanjio na srednji, za pet okruga niski rizik

FENA Internet

WUHAN, 27. marta (FENA) - Wuhan je procjenu rizika za koronavirus smanjio s "visokog rizika" na "srednji rizik", izjavio je lokalni zdravstveni dužnosnik na  konferenciji za novinare u petak.

Procjena rizika od koronavirusa za pet okruga Xinzhou, Huangpi, Jiangxia, Caidian i Dongxihu dodatno je spuštena na "niski rizik", rekao je Liu Dongru, zamjenik šefa pokrajinske zdravstvene komisije, koji je rekao da je prijenos epidemije koronavirusa u Wuhanu, najteže pogođenom gradu, "u osnovi blokiran".

Wuhan je počev od 18. marta prijavio samo jedan novopotvrđeni slučaj koronavirusne bolesti (COVID-19).

Nisu prijavljeni ni novi potvrđeni slučajevi COVID-19 u Hubeiu izvan Wuhana već 22 dana, a pacijenti u gradovima Huanggang, Xianning, Enshi, Shiyan, Suizhou, Tianmen i Shennongjia su otpušteni iz bolnice, rekao je Liu.

Prema kriterijima rizika definiranim u smjernici koju je izdalo Kinesko državno vijeće, gradovi, pokrajine i okruzi u kojima nisu potvrđeni novi slučajevi u posljednjih 14 dana kategorizirani su kao područja s niskim rizikom, ona s manje od 50 slučajeva ili ona s više od 50 slučajeva ali bez koncentrirane epidemije klasificiraju se kao područja srednjeg rizika, a ona s preko 50 slučajeva kao i koncentrirana epidemija klasificiraju se kao područja visokog rizika.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Kina i Indonezija pozvali na hitan i trajan prekid vatre u Gazi

Ministri odbrane SAD-a i Kine održali prve razgovore u 18 mjeseci

Xi: Moramo posmatrati i razvijati bilateralne odnose na svestran način

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'