FENA biznis     | 30.03.2020. 10:08 |

BBI - Sigurna banka u vlastitom domu

FENA Saopćenje

 

Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo pozvala je klijente i partnere, kao i sve građane u Bosni i Hercegovini da ostanu kućama i da se pridržavaju uputa koje donose nadležne bh. institucije uslijed novonastalih okolnosti i svjetske pandemije uzrokovane pojavom virusa Covid-19.

 BBI - Sigurna banka u vlastitom domu 

U današnjem svijetu ponekad se možemo suočiti sa izazovima koji mogu značajno uticati na način na koji vodimo svakodnevni život. Svjetska pandemija virusa COVID-19 je, kao što svi znamo, imala različit uticaj na pojedinačne države i regije. Lideri širom svijeta bili su prisiljeni na donošenje do sada neviđenih odluka kako bi stavili pod kontrolu širenje ovog virusa. 

U Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo implementirano je niz mjera zaštite, te uvjeravaju javnost da su svi u BBI banci potpuno posvećeni i spremni da odgovore potrebama i zahtjevima klijenata. Kreirana je i poseban sadržaj na zvaničnoj web stranici putem koje klijenti BBI mogu pronaći korisne savjete i ažurirane informacije vezane za BBI tokom trenutne situacije i stanja nesreće u BiH. 

„Svi naši klijenti i partneri mogu biti uvjereni da je Bosna Bank International uz sve njih, ali i državu BiH u ovom periodu. BBI banka je finansijski likvidna i stabilna, uz izrazito jake dioničare – Islamsku razvojnu banku (IsDB), Abu Dhabi Islamic Bank (ADIB) i Dubai Islamic Bank (DIB) sa kojima smo proteklih 20 godina dokazali da smo orijentisani i posvećeni razvoju BiH.“ – saopćeno je iz BBI banke, te je istaknuto da su u BBI spremni ispoštovati sve naloge regulatora i biti na usluzi svoji klijentima.

 

Internet (eBBI) i mobilno (mBBI) bankarstvo 

S obzirom na  nestabilnosti koje nova situacija donosi, u BBI provode odlučne mjere kako bi osigurali da svi klijenti ostanu zaštićeni i izbjegli direktne interakcije licem u lice, koliko i gdje god je to moguće. Stoga apeluju na javnost da koriste vrhunske i sigurne usluge digitalnog bankarstva BBI banke koje omogućavaju transakcije bez potrebe da napuštate svoj dom ili ured. Nije preporučljivo posjećivati filijale i poslovnice, jer izlažete riziku sebe i ljude oko Vas. 

„Sve naše klijente molimo da intenzivnije koristite internet (eBBI) i mobilno (mBBI) bankarstvo, aplikaciju KVIKO i uslugu eREŽIJA, kako bismo kretanja i okupljanja sveli na minimum. Uputstva za korištenja svih navedenih usluga možete pronaći na našoj web stranici www.bbi.ba.“ – savjetuju iz BBI i ističu kako je  eREŽIJA posebna pogodnost u okviru mBBI i eBBI sa kojom bez naknade, samo jednim klikom iz sigurnosti vlastitog doma možete plaćati račune BH Telecoma, JP Elektroprivrede BiH, KJKP Sarajevogas, KJKP Toplane Sarajevo, KJKP Rad Sarajevo, KJKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo, BIHAMK i Securitas.

 

Izbjegavanje gotovinskog novca 

Novac u fizičkom obliku se prenosi od jedne osobe do druge što dovodi do povećanog rizika prenosa virusa, tako da iz BBI savjetuju izbjegavanje korištenje gotovog novca koliko god je to moguće i da plaćanja vršite BBI Mastercard i BBI VISA karticama ili putem jedinstvene domaće aplikacije za plaćanje KVIKO. 

„U slučaju potrebe za podizanjem novca savjetujemo korištenje bankomata umjesto posjećivanja poslovnice. Novac možete podizati bez naknade na 140 bankomata BH Mreže, a pregled lokacija bankomata širom BiH potražite na: www.bhmreza.ba.“ – ističu u BBI.

 

Bezbjednost uposlenika 

Bosna Bank International d.d. strogo vodi računa o bezbjednosti svih svojih uposlenika. Operacije i sistemi BBI su prilagođeni trenutnim rizičnim faktorima, te je uvedeno niz mjera putem kojih u BBI vode računa o zaštiti osoblja i klijenata, istovremeno pružajući sve vrste usluga klijentima u novonastalim okolnostima.

 

Kontakt Centar BBI 

Ukoliko imate pitanja za BBI banku, na usluzi vam je Kontakt Centar gdje odgovore na svoja pitanja možete dobiti pozivom besplatne info linije 0800 200 20 ili slanjem upita putem e-maila: info@bbi.ba. 

„Vjerujemo da ćemo zajedno prebroditi trenutnu situaciju uzrokovanu pojavom virusa Covid-19 i da ćemo iz svega izaći jači nego prije. Ovo je vrijeme kada svi moramo pokazati maksimalnu solidarnost, jer zajedno možemo više! Želim Vam svima svako dobro.“ – poručio je u pismu klijentima i partnerima predsjednik Uprave Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo g. Amer Bukvić. 

Aktuelnosti u vezi rada, radnom vremenu poslovnica širom Bosne i Hercegovine, detalji i novosti o proizvodima i uslugama, dostupni su na web stranici www.bbi.ba i na zvaničnim profilima BBI banke na društvenim mrežama, putem kojih klijenti mogu dobiti sve relevantne i ažurne informacije. 
 

Cijeli sadržaj pisma klijentima i partnerima koje je u ime zaposlenika i kolektiva Bosna Bank International d.d. Sarajevo potpisao g. Amer Bukvić, predsjednik Uprave dostupno je na web stranici: https://bbi.ba.

Kontakt informacije: 

Bosna Bank Intetnational d.d.

Trg djece Sarajeva, 71.000
Fax +387 33 203 122 
E-mail: info@bbi.ba 
Web: www.bbi.ba

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) D. V.

BBI

Vezane vijesti

BBI Platinum paket – istinska vrijednost koju nosite sa sobom

BH Telecom partner i učesnik 12. Sarajevo Business Foruma

BBI - Predsjedništvo BiH pokrovitelj 12. Sarajevo Business Foruma

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo