Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje

Srđan Mandić traži od Rusmira Mesihovića da građane suoči s istinom

Vlada Kantona Sarajevo, posebno Ministarstvo zdravstva, pokazalo se suviše netransparentnim kad su u pitanju mjere suzbijanja epidemije, smatra Srđan Mandić, potpredsjednik Naše stranke. Tim povodom obratio se ministru Rusmiru Mesihoviću: 

“Ministre Mesihoviću, građani imaju pravo da znaju! Sve izjave koje smo dosad mogli čuti, koje se tiču krize izazvane pandemijom koronavirusa, sadrže sintagme i riječi poput: ‘kupovanje vremena’, ‘vjerovatno’, ‘možda’ i slično, što upućuje na nesigurnost i nesnalaženje Vlade KS, a posebno Ministarstva zdravstva, u vanrednoj situaciji ili na mogućnost da od građana kriju informacije koje se tiču njihovih života. To kod građana izaziva konfuziju koja mnoge može natjerati da stvar uzmu u svoje ruke.

Građani su izuzetno disciplinovani. Treba učiniti sve da tako i ostane, zato im Vlada mora uliti sigurnost. Građani u najskorijem roku moraju biti informisani o tome

1. Koliko imamo ispravnih respiratora?;

2. Koliko novih će biti kupljeno i kada?;

3. Za koliko novaca i od koga?;

4. Kad će nova oprema biti u funkciji;

5. Ko je nadležan za nabavku i kako će ona biti provedena;

6. Koliko testova imamo i kada kreće masovnije testiranje?;

7. Ko izdaje cerfifikate za testiranje privatnim laboratorijama i po kojim kriterijima?

Svi procesi nabavke moraju biti efikasni i bez zloupotreba. Građani očekuju hitne odgovore”, rekao je Mandić. 

ODJEL ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

+387 33 408 884

VIDEO

www.nasastranka.ba

 

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.