Korona virus

Podijeljena medicinska i zaštitna oprema civilnim zaštitama HBŽ-a

Saopćenje, Foto FENA/ Vlada HBŽ

LIVNO, 1. travnja (FENA) - Županijski stožer civilne zaštite Hercegbosanske županije (HBŽ), u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo i Upravom civilne zaštite HBŽ-a, raspodijelili su medicinsku i zaštitnu opremu općinskim/gradskim civilnim zaštitama na području HBŽ, a kao podrška sprečavanju širenja koronavirusa i ublažavanje posljedica izazvanih trenutnom epidemiološkom situacijom.

 Županijska uprava civilne zaštite dodijelila je općinskim službama Bosanskog Grahova 50, Tomislavgrada 200, Glamoča 100 i Drvara 100 komada maski, i dezinfekcijska sredstva.

 Zavod za javno zdravstvo raspodijelio je 200 maski sukladno potrebama na terenu, priopćila je Služba za odnose s javnošću Vlade HBŽ-a.

 Uprava civilne zaštite osigurala je sredstva za nabavku materijala za izradu platnenih maski i potrebnog posteljnog rublja, kao i dezinfekcijskog sredstva Dioxi.aktiv (500 l), za koje je do sada uloženo preko 30.000 maraka.

 Federalna uprava civilne zaštite donirala je 30 kreveta HBŽ-u, od čega je 20 ustupljeno Civilnoj zaštiti Kupres za potrebe Doma zdravlja u Kupresu i 10 kreveta Civilnoj zaštiti Drvar za potrebe Doma zdravlja u Drvaru.

 Iz Županijskog stožera civilne zaštite HBŽ-a poručuju da će kako budu dobivali i nabavljali medicinsku i zaštitnu opremu, sve raspoloživo ravnomjerno staviti na raspolaganje županijskoj bolnici i domovima zdravlja na području Županije, kao i civilnim zaštitama općina/grada, priopćeno je.

(FENA) C.K.